ms.detector.media
MediaSapiens
«MediaSapiens»
15.03.2021 18:43
У Києві викрили кіберпорушників, які викрали 5 млн грн – кіберполіція
У Києві викрили кіберпорушників, які викрали 5 млн грн – кіберполіція
Вони начебто маскували повідомлення до компаній під архіви з документами, в яких були вимоги оплати певних послуг чи надання інформації державним органам.

Кіберполіція повідомила, що викрила в КИєві групу ймовірних порушників, які за допомогою цифровоо вірусу викрали понад 5 млн грн. Про це пише пресслужба поліції.

«Правопорушники розсилали компаніям та підприємцям електронні листи зі шкідливим програмним забезпеченням. Від їхнього імені створювали фіктивні платіжні доручення, які надалі обготівковували», – зазначили у кіберполіції.

За даними слідства, фігуранти маскували повідомлення під архіви з документами, в яких були вимоги оплати певних послуг чи надання інформації державним органам.

Вірусні програми надавали віддалений доступ до комп’ютерів бухгалтерів та директорів. Зловмисники створювали платіжні доручення від імені юридичних та фізичних осіб на підконтрольні рахунки. У подальшому гроші обготівковували.

За попередніми підрахунками, потерпілим нанесено понад 5 млн грн збитків.

Правоохоронці провели вісім обшуків на території Києва та Київської області та вилучили техніку.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка), ч. 2 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Фіурантам загрожує до восьми років позбавлення волі.

 

ms.detector.media