ms.detector.media
MediaSapiens
«MediaSapiens»
14.03.2021 15:17
Китай спростить в'їзд для іноземців, які прищепилися COVID-вакциною місцевого виробництва
Китай спростить в'їзд для іноземців, які прищепилися COVID-вакциною місцевого виробництва
Для отримання візи треба буде надати такий же пакет документів, як і до пандемії.

Китай з 15 березня спростить в'їзд для іноземців, які прищепилися COVID-вакциною китайського виробництва та отримали відповідний сертифікат. Про це повідомляє пресслужба офісу уповноваженого МЗС Китаю в Гонконзі.

Правило діятиме для тих, хто в'їжджає до Китаю через Гонконг. Для отримання візи громадянам треба буде надати такий же пакет документів, як і до пандемії.

Також серед умов – отримання двох доз китайської вакцини, або однієї, але протягом 14 днів перед поданням заяви на отримання візи. Надавати негативний тест на COVID-19 не потрібно.

Також влада Китаю розширила список претендентів на візи «з гуманітарних обставин»: необхідність возз'єднання з сім'єю, догляд за родичами чи похорон.

Оскільки більшість західних країн поки не схвалили до використання китайські вакцини, то скористатися спрощеними правилами в'їзду зможе лише обмежена кількість мандрівників.

Раніше прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що онлайн-запис на вакцинацію через портал Міністерства охорони здоров'я чи додаток «Дія» допоможе в майбутньому отримати COVID-паспорт, якщо такий введуть.

ms.detector.media