ms.detector.media
MediaSapiens
13.03.2021 10:20
На Ілона Маска подали до суду через твіт, який «обвалив» вартість компанії Tesla
На Ілона Маска подали до суду через твіт, який «обвалив» вартість компанії Tesla
Позов було подано майже через рік після публікації допису, коли вартість компанії вже зросла в рази.

На американського бізнесмена, виконавчого директора Tesla Ілона Маска подав до суду один з акціонерів компанії через «необережні твіти» та нібито порушення угоди з Комісією з цінних паперів та бірж США (SEC) у 2018 році. Про це пише Reuters.

Згідно зі скаргою позивача Чейза Гарріті, акціонери втратили мільярди доларів через дописи Маска у соцмережі Twitter та через неспроможність ради директорів Tesla змусити його дотримуватися угоди з SEC.

Як відомо, у 2018 році твіт Ілона Маска про можливу приватизацію компанії привів до штрафу в $20 млн за публікацію завідомо помилкової фінансової інформації. Після цього в 2019 році Маск уклав угоду з Комісією з цінних паперів США, що буде погоджувати з юристами свої твіти про фінанси компанії Tesla.

Проте у травні 2020 року Ілон Маск опублікував твіт, що, на його думку, вартість акцій Tesla занадто висока. Після цього ринкова вартість компанії впала на $14 млрд. 

Зазначимо, що на сьогодні ціна акцій Tesla вже зросла майже в п'ять разів, а компанію оцінюють вже не в $100 млрд, а в $600 млрд, однак позов все одно було подано.

Адвокати Маска поки не коментують цей позов.

Фото: futurum.today

ms.detector.media