ms.detector.media
MediaSapiens
12.03.2021 16:27
YouTube позначив пропагандистський російський фільм про Крим неприйнятним та образливим
YouTube позначив пропагандистський російський фільм про Крим неприйнятним та образливим
Відео позначили як неприйнятне для деяких аудиторій, тому таке повідомлення зринає при спробі відтворити фільм на платформі YouTube.

Пропагандистську російську стрічку «Крим. Шлях на Батьківщину» онлайн-платформа YouTube позначила як «неприйнятний та образливий для деяких аудиторій» контент. Саме таке повідомлення зринає при спробі відтворити відео. Про це пише «РБК-Україна».

«Учасники спільноти YouTube позначили це відео як неприйнятне чи образливе для деяких аудиторій», — йдеться в повідомленні від YouTube.

Як пише  російське РБК, у Google  появу застередження пояснили тим, що на відео встановили обмеження по віку -  ще у квітні 2020 року, адже стрічка містить сцени насильства.

Стрічка «Крим. Шлях на Батьківщину» — документальна, була відзнята державним телеканалом Росія 24  у 2015 році. Тоді вихід фільму у Росії приурочили до річниці анексії півострову. У фільмі є фрагмент інтерв’ю Володимира Путіна, в якому він розповідає про участь російського спецназу у захопленні півострова.

У лютому-березні 2014 року Росія окупувала Крим та інспірувала виступ сепаратистів в Луганській і Донецькій областях. У 2014 і 2015 роках відбулося пряме військове вторгнення армії РФ на територію України з метою військової допомоги бойовикам Донбасу. Верховна Рада офіційною датою початку окупації Криму військами РФ встановила 20 лютого 2014 року. 26 лютого 2021 року Україна відзначила день Кримського спротиву російській окупації.

Раніше MediaSapiens писав, що за останні пів року YouTube видалив близько 30 тисяч відеороликів із фейками про поширення коронавірусу та побічні наслідки вакцинації проти COVID-19. 

Фото: Flickr.com

ms.detector.media