ms.detector.media
MediaSapiens
12.03.2021 10:30
Голову МОЗ Словаччини відправили у відставку через таємну закупівлю російської вакцини проти COVID-19
Голову МОЗ Словаччини відправили у відставку через таємну закупівлю російської вакцини проти COVID-19
Чиновника звільнили через закупівлю вакцини «Спутник V» попри те, що вона не схвалена в Європейському Союзі.

Через таємну закупівлю несхваленої в Європейському Союзі російської вакцини проти коронавірусу, у Словаччині настала політична криза внаслідок якої пішов у відставку очільник МОЗ — Марек Крайчий. Умову про відставку голови МОЗ висунули коаліційні партії Словаччини, інакше політичні сили не залишилися б в складі коаліції. Спочатку через таємну закупівлю російської вакцини звільнити хотіли й словацького прем’єр-міністра — Іґоря Матовича. Про це повідомляє видання «Радіо Свобода».

Повідомляється, що закупівлю російської вакцини «Спутник V» словацький прем’єр-міністр та екс-очільник МОЗ організували цілком таємно, навіть не повідомили представників інших партій, які входять до коаліції. Коли про закупівлю російської вакцини стало відомо, кілька депутатів парламенту з цих партій вийшли на знак протесту з їхніх фракцій. Також проти застосування російської вакцини, яка наразі досі не схвалена Європейським Союзом, виступила й президентка Словаччини — Зузана Чапутова.

Наразі російська вакцина, яку доставили в Словаччину, знаходиться на складах та проходить дослідження в Державному інституті контролю медпрепаратів, який надасть рекомендації щодо її застосування.  

Нагадаємо, раніше в Європейському агентстві з лікарських засобів (EMA) застерегли національні уряди країн ЄС від схваленням російської вакцини проти коронавірусу «Супутник V» для екстреного використання, порівнявши її з російською рулеткою. Також повідомлялося, що у Європі розпочали досліджувати російську вакцину «Спутник V».

Фото: Flickr.com

ms.detector.media