ms.detector.media
MediaSapiens
10.03.2021 15:49
Роскомнагляд почав уповільнювати роботу Twitter на території Росії
Роскомнагляд почав уповільнювати роботу Twitter на території Росії
Таким чином у Росії хочуть примусити компанію виконувати норми російського законодавства

Із 10 березня на території Росії сповільнюється робота інтернет-платформи Twitter. У Роскомнагляді заяляють, що таке рішення прийняли через те, що Twitter не видаляє протиправний контект та цим порушує закони Росії. Про це пише Радіо Свобода.

«З метою захисту російських громадян і примусу інтернет-сервісу до виконання законодавства на території Російської Федерації, щодо Twitter з 10 березня 2021 року вжиті заходи централізованого реагування, а саме — первинне уповільнення швидкості роботи сервісу «згідно з регламентом». Уповільнення буде реалізовано на 100% мобільних пристроїв і на 50% стаціонарних пристроїв», — йдеться в повідомленні Роскомнагляду. 

У Роскомнагляді запевняють, що платформа ще із 2017 року не видаляє контент, який містить дитячу порнографію, схиляє дітей до самогубства тощо. Кількість невидалених, за вимогою Роскомнагляду твітів, складає понад три тисячі. Також повідомляється, що якщо Twitter й надалі ігноруватиме вимоги Роскомнагляду, платформу можуть заблокувати на території Росії. 

Після початку сповільнення роботи платформи у Росії виникли масові проблеми з доступом до державних інтернет-ресурсів — сайтів Кремля, уряду та інших. Про це повідомляє видання Meduza. У відомстві заявляють, що це сталося через збій у роботі провайдера — «Ростелеком», й не має стосунку до рішення Роскомнагляду про сповільнення роботи Twitter. Станом на 14:00 роботу сайтів російських держорганів відновили.

Раніше таки системні збої вже відбувалися - наприклад, у 2018 році, коли РКН намагався заблокувати Telegram  в Росіїї. Тоді постраждали сотні сайтів. 

Нагадаємо, із 1 лютого 2021 року в Росії вступили в силу поправки до закону «Про інформацію, інформаційні технології та захист інформації», які зобов'язують соціальні мережі з щоденною аудиторією 500 тисяч користувачів з Росії моніторити і блокувати «протиправну інформацію».  

Фото: Flickr.com

ms.detector.media