ms.detector.media
MediaSapiens
10.03.2021 12:00
В Україні зареєстрували китайську вакцину проти коронавірусу — МОЗ
В Україні зареєстрували китайську вакцину проти коронавірусу — МОЗ
Раніше експертний центр МОЗ схвалив вакцину Sinovac для екстреного застосування.

Препарат CoronaVac китайського виробника Sinovac— вже третя вакцина проти коронавірусу, яку офіційно зареєстрували та схвалили для екстреного застосування в Україні. Про реєстрацію вакцини в Україні повідомив під час брифінгу сьогодні, 10 березня, заступник міністра охорони здоров'я Ігор Іващенко, пише Hromadske.

«МОЗ ухвалило рішення на основі вивчення матеріалів, а саме реєстраційних посвідчень, матеріалів, які були надані виробником щодо їх автентичності. А також проведення аналізу "користь/ризик" та клінічних досліджень щодо безпечності застосування вакцини», — зазначив Іващенко.

Раніше Державний експертний центр МОЗ рекомендував зареєструвати для екстреного застосування вакцину проти COVID-19 CoronaVac від Sinovac Biotech. 

Нагадаємо, першу партію китайської вакцини проти COVID-19 мали привезти до 6 березня, пізніше строки поставки перенесли на ​​15 березня. Через це Міністерство охорони здоров'я України планує оштрафувати фармацевтичну компанію «Лекхім» через затримку з доставкою вакцини Sinovac.

В Україні 24 лютого розпочалася кампанія вакцинації проти коронавірусу. Першим в Україні щеплення отримав лікар-реаніматолог із Черкас.

За словами президента Володимира Зеленського, до початку 2022 року в Україні планують вакцинувати від коронавірусу половину населення. Україна домовилась про постачання вакцин від компаній Pfizer, Sinovac, AstraZeneсa і Novavах.  

Як писав MediaSapiens, в Україні запрацював сайт МОЗ, через який з 1 березня можна записатися на безоплатну вакцинацію проти COVID-19. Також записатися в чергу на вакцинацію можна через додаток «Дія».

Фото: flickr.com

ms.detector.media