ms.detector.media
MediaSapiens
10.03.2021 11:00
Засновник Zoom віддав невідомо кому 40% всіх своїх акцій
Засновник Zoom віддав невідомо кому 40% всіх своїх акцій
Імена одержувачів акцій, вартість яких оцінюється в 6 мільярдів доларів, не розкриваються

Засновник і генеральний директор Zoom Video Communications Ерік Юань віддав в якості подарунка близько 40% акцій компанії на суму близько $ 6 млрд, які йому належали йому. Про це пише газета The Wall Street Journal з посиланням на документи, які Zoom подав у Комісію з цінних паперів і бірж США. 

Згідно повідомлення, близько 18 млн акцій Юань переказав двом одержувачам, по 9 млн кожному.  

Офіційний представник Zoom заявив, що передача пакету акцій «була проведена відповідно до умов трастів Еріка Юаня і його дружини», не ставши розкривати інші подробиці, уточнив Reuters представник Zoom.  

Юань був найбільшим акціонером Zoom Video Communications з часткою 15%. Також він контролював 40% голосуючих акцій компанії, зазначає WSJ з посиланням на дані InsiderScore. 

Вартість акцій Zoom різко зросла на тлі пандемії коронавірусу і вимушеної самоізоляції та переходу на віддалену роботу в усьому світ, в результаті чого підвищився інтерес користувачів до сервісів відеоконференцій. 

За даними WSJ, Юань перевів 40% своїх акцій компанії 3 березня. До відкриття торгів в той день їх вартість склала $ 368,58. Після операції папери Zoom продовжили падіння. 8 березня торги закрилися на позначці $ 310,93, свідчать дані біржі NASDAQ. 

2 березня Zoom оприлюднив фінансовий звіт за підсумками четвертого кварталу і 2020 року, в якому цифра виросла на 326%. Це призвело до росту акцій компанії на Волл-Стріт. 

25 лютого стало відомо, що Zoom відкриє функцію автоматичних субтитрів для безкоштовного користування. 

Фото: theinformation.com

ms.detector.media