ms.detector.media
MediaSapiens
09.03.2021 16:26
WhatsApp невдовзі припинить працювати на старих iPhone
WhatsApp невдовзі припинить працювати на старих iPhone
Пристроїв на базі старих iOS майже не залишилося. Терміни відключення підтримки поки не відомі

Месенджер WhatsApp готується до відключення підтримки платформи iOS 9, яка все ще використовується на деяких смартфонах компанії Apple. Вона зникне в одній з наступних стабільних збірок месенджера, пише тематичний портал WABetaInfo.

WhatsApp перестане працювати на iPhone 4 і 4S, iPad mini, iPad 2 і попередніх моделях пристроїв, а також на плеєрах iPod Touch 5. На офіційному сайті WhatsApp про скасування підтримки iOS 9 інформації поки немає.

Відсутність підтримки iOS 9 фахівці WABetaInfo виявили в WhatsApp версії 2.21.5 beta. Якщо компанія Facebook, яка володіє WhatsApp, зупинить підтримку, то власники всіх цих пристроїв більше не зможуть створити новий обліковий запис або повторно підтвердити існуючі профілі.

iOS 9 була презентована в червні 2015 року. Наразі вона визнана застрілою і вже не оновлюється. Зараз Apple просуває iOS 14 і готується до запуску iOS 15. Згідно даних порталу david-smith.org, зі 100% усіх iPhone на iOS 9.x станом на березень 2021-го працювало лише 0,1% пристроїв. Щодо до iPad, то частка їх на iOS 9.x сягала 4,5%.

23 лютого MediaSapiens писав, що WhatsApp введе санкції проти користувачів, які не погодяться на нові умови конфіденційності. 

20 лютого месенджер WhatsApp заявив, що продовжить своє суперечливе оновлення політики конфіденційності. Компанія має намір застосовувати стратегію «поступових умовлянь» до своїх користувачів, які не хочуть приймати нові правила конфіденційності месенджера. Це дозволить користувачам приймати нові умови «у своєму темпі». WhatsApp буде показувати банер із додатковою інформацією. Дзвінки та сповіщення функціонуватимуть ще «ненадовго», але, як повідомляє TechCrunch, такі «умовляння» триватимуть, можливо, лише «кілька тижнів». 

Зміни спричинили хвилю незадоволення, а месенджери-конкуренти Signal і Telegram заявили про збільшення кількості користувачів через відмову користувачів від WhatsApp.  

У Гонконзі після зміни політики WhatsApp почали знову користуватись ICQ. 

Фото: Pixabay.com

ms.detector.media