ms.detector.media
MediaSapiens
08.03.2021 17:23
У США заявили про вдалі випробування препарату, який може стати ліками від COVID-19
У США заявили про вдалі випробування препарату, який може стати ліками від COVID-19
Препарат прискорює одужання паціентів з коронавірусом. Наразі він перебуває на другій стадії випробувань.

Американський виробник ліків Merck оголосив, що його препарат мольнупіравір (раніше EIDD-2801) вдало пройшов чергову стадію випробувань та є кандидатом у ліки від COVID-19. Наразі це попередні висновки другої фази випробувань за участю близько 200 паціентів з легким перебігом хвороби. Інформацію представили під час конференції 2021 року з питань ретровірусів та опортуністичних інфекцій (CROI), пише Fierce Biotech.

Мольнупіравір, як заявляється, здатен зменшити час від зараження до моменту, коли наявність вірусу SARS-CoV-2 у мазках паціентів із симптомами перестає виявлятись. На п'ятий день у жодного учасника випробувань, які приймали мольнупіравір, не було виявлено вірусу, натомість у тих, хто приймав плацебо, його виявили в 25% випадків. 

Серйозних негативних ефектів цих ліків також не виявили. Було чотири випадки «побічних явищ», але вони, як заявляється, не пов'язані із препаратом.

Мольнупіравір раніше продемонстрував активність широкого спектра дії проти РНК-вірусів, включаючи грип, ГРВІ та коронавіруси накшталт MERS. 

Очікується, що друга та третя стадія випробувань препарату завершаться вже в березні цього року.

Нагадаємо, раніше Національна служба здоровʼя України запустила онлайн-сервіc для моніторингу в реальному часі наявності в аптеках і лікарнях сертифікованих ліків, які входять до переліку засобів для лікування COVID-19.

Уряд Німеччини придбав 200 тисяч доз експериментального препарату від коронавірусу на основі антитіл. На закупівлю ліків витратили 400 мільйонів євро.

ms.detector.media