ms.detector.media
MediaSapiens
06.03.2021 17:24
МОЗ планує оштрафувати «Лекхім» через затримку з доставкою вакцини Sinovac
МОЗ планує оштрафувати «Лекхім» через затримку з доставкою вакцини Sinovac
Першу партію китайської вакцини проти COVID-19 очікували в Україні до 6 березня, пізніше строки поставки перенесли на ​​15 березня.

Міністерство охорони здоров'я України планує оштрафувати фармацевтичну компанію «Лекхім» через затримку з доставкою вакцини Sinovac. Про це повідомив у коментарі Reuters заступник міністра охорони здоров'я Ігор Іващенко.

«Лекхім» відмовилась від коментарів, але на цьому тижні заявляла, що перша партія китайської вакцини проти COVID-19 прибуде до ​​15 березня.

«Вони точно не дотримуються встановлених термінів. Будуть застосовані штрафи, які зазначені в контракті», — сказав Ігор Іващенко.

Україна через компанію «Лекхім» уклала угоду про придбання 1,9 млн доз вакцини Sinovac і очікувала отримати перші 700 тис. доз протягом місяця після затвердження вакцини в Китаї 6 лютого.

Згідно з угодою, з якою ознайомилось Reuters, уряд має право штрафувати «Лекхім» на 0,1% від вартості вантажу за щоденну затримку.

Рівень ефективності вакцини Sinovac різнився під час тестування в ряді країн. Результати випробувань у Бразилії виявили, що вакцина була ефективною лише на 50,65%, проте останні дані з Туреччини цього тижня вказують на рівень ефективності 83,5%. В Україні її затвердять, якщо рівень ефективності буде не нижчим за 70%.

Нагадаємо, з березня українці можуть записатися на вакцинацію проти коронавірусу через додаток «Дія». За перші кілька днів це зробили понад 100 тис. осіб.

ms.detector.media