ms.detector.media
MediaSapiens
«MediaSapiens»
06.03.2021 15:25
Хакери атакували десятки тисяч організацій у США, Європі та Азії через уразливість поштового сервісу Microsoft
Хакери атакували десятки тисяч організацій у США, Європі та Азії через уразливість поштового сервісу Microsoft
Відомо, що від дій хакерів постраждали компанії, які використовують Microsoft Exchange на комп’ютерах, а не за допомогою хмарних сервісів.

Хакери атакували понад 20 тисяч організацій у США і десятки тисяч – у країнах Європи та Азії через вразливість поштового сервісу Microsoft Exchange. Про це пише Reuters.

Видання з посиланням на власні джерела повідомило, що влада США підозрює Китай у причетності до цієї атаки. 

Компанія Microsoft цього тижня випустила термінове оновлення свого програмного забезпечення, щоб виправити помилки. Проте відомо, що хакери досі мають доступ до конфіденційних даних, оскільки лише 10% користувачів встановили оновлення.

Microsoft спочатку заявляла, що відбуваються обмежені та цілеспрямовані атаки, а згодом відмовилася коментувати масштаби проблеми. Водночас компанія повідомила, що співпрацює з державними установами та охоронними компаніями з метою надання допомоги клієнтам.

Речниця Білого дому Джен Псакі повідомила журналістам, що уразливості, які були використані, «істотні» та «можуть мати довготривалі наслідки». 

Відомо, що від дій хакерів постраждали компанії, які використовують Microsoft Exchange на комп’ютерах, а не за допомогою хмарних сервісів. Хакерам вдалося отримати доступ до мереж міських адміністрацій, кредитних спілок та малого бізнесу.

Раніше російським хакерам вдалося отримати доступ до початкового коду Microsoft.

Про найгучніші кіберзлочини в історії інтернету – читайте в матеріалі MediaSapiens.

ms.detector.media