ms.detector.media
MediaSapiens
05.03.2021 13:09
Дівчину із Кривого Рогу підозрюють у створенні «групи смерті» у Telegram
Дівчину із Кривого Рогу підозрюють у створенні «групи смерті» у Telegram
Канал діяв від 21 березня, спершу на нього підписалися близько пів тисячі осіб.

У телеграм-каналі кілька тижнів функціонувала так звана «група смерті», в якій публіковали завдання для учасників каналу. Наприклад, потрібно було завдавати собі тілесні ушкодження, а потім оприлюднювати фото поранень. Спершу на каналі було близько 500 підписників, пізніше — їх стало лише 13. Про це повідомляє поліція Дніпропетровської області.

У створенні каналу поліція підозрює неповнолітню мешканку Кривого Рогу. Повідомляється, що 3 березня слідчі провели санкціонований судом обшук за місцем проживання дівчини, яка адмініструвала канал.

«Під час обшуку, у неї вилучили мобільні телефони, планшет та ноутбук. За попередньою інформацією поліцейських, 4 березня дівчина планувала покінчити життя самогубством», — зазначають у поліції.

Наразі слідчі розпочали кримінальне провадження за статтею 120 Кримінального кодексу України — доведення до самогубства. 

Раніше у кількох містах Росії серед батьків поширювали повідомлення про загрозу відеороликів в TikTok із закликом до самогубства. Виявлення таких відеороликів підтвердив  Роскомнадзор, а віце-спікерка Держдуми Ірина Ярова  звернулася до слідчого комітету із проханням знайти людей, які поширювали небезпечні відео.

Нагадаємо, через смерть 10-річної італійської дівчинки у TikTok заблокували акаунти всіх користувачів з Італії, чий вік неможливо перевірити.

Як вже писав Media Sapiens, в Україні 16 лютого пігулками отруїлися двоє дівчат. Тоді правоохоронці підозрювали, що випадок трапився через вплив соціальних мереж.

Фото: поліція Дніпропетровської області

ms.detector.media