ms.detector.media
MediaSapiens
03.03.2021 12:30
Допоможіть дихати. В Україні створили відеопортрети людей, які перехворіли на COVID-19
Допоможіть дихати. В Україні створили відеопортрети людей, які перехворіли на COVID-19
Reporters запустило документальний відеопроєкт про життя після коронавірусу.

Проєкт «Виклик прийнято» видання Reporters створило для того, аби зафіксувати як саме пандемія вплинула на українців та розповісти, де можна знайти сили на подальшу боротьбу. Проєкт презентували 3 березня, адже саме в цей день торік в Україні виявили коронавірус в першого хворого. Про це повідомляють представники Reporters.

«Хтось так боявся заразитися і мати ускладнення, що обірвав усі соціальні зв’язки. Багатьох із тих, що перехворіли, продовжують мучити безсоння, тривога чи інші прояви постковідного синдрому. Хтось втратив роботу і мусив шукати для себе нових шляхів у кризовий час. Комусь довелося хоронити близьких. Причиною тривоги, яка в останній рік стала постійним супутником для багатьох, часто була невідомість. Вірус змусив нас сторонитися людей, тож ми опинилися сам на сам із тими викликами, які він перед нами ставив. Але насправді ніхто не сам — усі ми переживаємо подібне», — зазначають на сайті спецпроєкту. 

Переглянути інші відео проєкту можна за посиланням — bit.ly/3r9oNmH.

Reporters вже не вперше розповідає про людей, які перехворіли на COVID-19 в Україні. Зокрема, раніше видання описувало історію життя, хвороби та смертi першого померлого вiд коронавiрусу в Тернопiльськiй областi.

Фото: Сергій Коровайний

ms.detector.media