ms.detector.media
MediaSapiens
02.03.2021 16:23
За один день у чергу на вакцинацію від коронавірусу записалися 45 тисяч українців — МОЗ і Мінцифри
За один день у чергу на вакцинацію від коронавірусу записалися 45 тисяч українців — МОЗ і Мінцифри
Це підтверджує готовність українців робити щеплення проти ковіду, вважає голова МОЗ

З 1 березня на вакцинацію від коронавірусу через портал «Дія», контакт-центр МОЗ, а також портал «Вакцинація від COVID-19» записалися понад 45 тисяч українців. Про це повідомили під час брифінгу очільник МОЗ Максим Степанов та міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своєму Telegram.  

«За неповний день у чергу на вакцинацію через портал записалося 5280 людей, через контакт-центр МОЗ 671 людина, через портал “Дія” 38 531 людина. Ці цифри є промовистим підтвердженням готовності українців до вакцинації та їх довіри до системи охорони здоров'я та планів МОЗ з подолання COVID-19», — розповів міністр охорони здоров’я.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Telegram додає, що менш ніж за добу всього 45 тисяч українців записалися через «Дію» в чергу на щеплення проти COVID-19: 39 тисяч записалися через додаток «Дія», 5,3 тисячі — через портал вакцинації «Дія».

Голова МОЗ також повідомив, від початку вакцинації в Україні першу дозу щеплення отримали вже 4 905 осіб.

Нагадаємо, вакцинація від коронавірусу в Україні розпочалася 24 лютого. Президент Володимир Зеленський 2 березня став другим високопосадовцем в Україні, який публічно вакцинувався від COVID-19 препаратом CovieSheld. Першим це зробив у прямому ефірі міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Раніше MediaSapiens писав, як записатися онлайн на вакцинацію від коронавірусу через додаток «Дія» та кому це потрібно робити.

Також ми писали, що в Україні запрацював сайт МОЗ, через який з 1 березня можна буде записатися на безоплатну вакцинацію проти COVID-19.

На вакцинацію можна записатися і через контакт-центр МОЗ за телефоном 0 800 60 20 19.

Фото: kyivcity.gov.ua

ms.detector.media