ms.detector.media
MediaSapiens
27.02.2021 09:28
Із березня українці зможуть записатися на вакцинацію проти коронавірусу через додаток «Дія»
Із березня українці зможуть записатися на вакцинацію проти коронавірусу через додаток «Дія»
Онлайн-запис створюють для того, аби мінімізувати контакти та черги у медзакладах.

В Україні відкриють онлайн-запис на щеплення від коронавірусу. Вже із березня всі охочі зможуть записатися в лист очікування на вакцинацію на порталі або в додатку «Дія». Наразі Міністерство цифрової трансформації проводить тестування послуги. Про це в ефірі Громадського радіо заявив віцепрем’єр-міністр, Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Ми спільно з МОЗ запускаємо послугу запису до листа очікування вакцинації в Дії, яка запрацює вже наступного тижня. Мінцифра дбає про особисту безпеку кожного українця. Ми робимо усе для мінімізації контакту між людьми, щоб українці не стояли у чергах, не збирали зайві папірці для отримання державних послуг. Особливо, якщо це стосується такого важливого питання, як вакцинація», — зазначив Михайло Федоров.

У Міністерстві додають, що в додатку людина зможе записатися на вакцинацію у конкретний пункт щеплення, а також зможе обрати дату та час візиту. Також записатися на щеплення можна буде й за телефоном національного контакт-центру МОЗ: 0 800 60 20 19. 

«Така організація процесу дозволить мінімізувати контакти та черги, допоможе чітко бачити детальнішу картину системи записів. Це дозволить Міністерству охорони здоров’я розробити логістичний план та зрозуміти реальний попит на вакцину. Крім того, реєстрація через Дію матиме значний антикорупційний ефект для країни», — зазначають на сайті Міністерства цифрової трансформації. 

Як писав MediaSapiens, в Україні запрацював сайт МОЗ, через який з 1 березня можна буде записатися на безоплатну вакцинацію проти COVID-19.

Нагадаємо, в Україні 24 лютого розпочалася кампанія вакцинації проти коронавірусу. Першим в Україні щеплення отримав лікар-реаніматолог із Черкас.

За словами президента Володимира Зеленського, до початку 2022 року в Україні планують вакцинувати від коронавірусу половину населення. Україна домовилась про постачання вакцин від компаній Pfizer, Sinovac, AstraZeneсa і Novavах.  

Фото: сайт Міністерства цифрової інформації України

ms.detector.media