ms.detector.media
MediaSapiens
26.02.2021 10:34
Facebook може випустити смарт-окуляри із функцією розпізнавання облич
Facebook може випустити смарт-окуляри із функцією розпізнавання облич
Окуляри планують випустити у 2021 році у партнерстві з Ray-Ban.

Компанія Facebook планує розробити технологію для розпізнавання облич для спеціальних смарт-окулярів. Однак в компанії запевняють, що випустять такі окуляри лише за умови, що людям це буде потрібно.

Про це заявив керівник підрозділу доповненої та віртуальної реальності компанії Facebook Ендрю Босворт (Andrew Bosworth), пише видання CNBC.

На думку розробників, технологія розпізнавання облич буде корисна для людей, які страждають на прозопагнозію — неможливість впізнавати обличчя. Також зазначається, що технологію було б зручно використовувати на вечірках та великих зібраннях, де люди не можуть запам’ятати обличчя нових знайомих.

Однак в компанії також відзначають, що виготовлення смарт-окулярів із такою функцією — доволі дискусійне питання.

«Це справді дискусія, яку ми повинні вести з громадськістю, — зазначив Босворт. — Якщо люди не хочуть цієї технології, ми не повинні їх змушувати. Наш продукт буде якісним в будь-якому випадку. Розпізнавання обличчя є надзвичайно суперечливою темою, і ми готові до дискусії про плюси і мінуси використання технології».

 Смарт-окуляри Facebook готується випустити у партнерстві з Luxottica , виробником Ray-Ban у 2021 році

Нагадаємо, раніше компанія Facebook оголосила, що планує витратити щонайменше 1 мільярд доларів у галузі новин протягом наступних трьох років.

Фото: flickr.com

ms.detector.media