ms.detector.media
MediaSapiens
25.02.2021 18:35
СБУ заявила про викриття ботоферми, яка діяла на Львівщині під керівництвом спецслужб РФ
СБУ заявила про викриття ботоферми, яка діяла на Львівщині під керівництвом спецслужб РФ
Фейкові акаунти займались антиукраїнською діяльністю, кажуть у відомстві

Кіберфахівці Служби безпеки України у Львівській області блокували діяльність «ботоферми», яка використовувалась спецслужбами Росії для розповсюдження деструктивного контенту у країні. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Згідно даних СБУ, роботу організували місцеві жителі. Вони віддалено реєстрували анонімні облікові записи на загальнодоступних ресурсах та у соцмережах через російську веб-платформу за допомогою SIM-карт російських і українських мобільних операторів. 

Через фейкові акаунти, як кажуть в СБУ, підозрювані розповсюджували недостовірну інформацію про ситуацію в Україні для створення панічних настроїв у суспільстві та дискредитації української влади. Також вони начебто причетні до псевдозамінувань об’єктів інфраструктури регіону.

Працівники СБУ провели обшуки за адресою розташування телекомунікаційного обладнання і вилучили комп’ютерну техніку та майже 900 SIM-карток.

Триває досудове слідство. 

Сьогодні, 25 лютого, MediaSapiens писав, що Роскомнагляд вимагає від Twitter підтвердження зв’язку заблокованих акаунтів «фабрики тролів» з державними органами РФ. 

1 лютого стало відомо, що СБУ викрила мережу Telegram-каналів, які курують у ГРУ РФ. Серед них популярні канали «Легитимный» та «Резидент». 

Раніше повідомлялося, що СБУ з початку 2020 року розпочала 42 кримінальних провадження щодо фейків та антиукраїнської пропаганди. Також за 9 місяців 2020 року за поширення антиукраїнської пропаганди було притягнуто до відповідальності 30 осіб, 24 особи засуджено, а 128 іноземцям, причетним до пропаганди сепаратизму в інтернеті, заборонено в'їзд в Україну.  

Фото: Управління СБУ у Львівській області

ms.detector.media