ms.detector.media
MediaSapiens
25.02.2021 17:27
Жителі окупованих Криму і Донбасу зможуть зареєструвати новонароджених через онлайн-сервіс єМалятко
Жителі окупованих Криму і Донбасу зможуть зареєструвати новонароджених через онлайн-сервіс єМалятко
Мінцифри запускає послугу єМалятко батьків з окупованих територій, які зможуть користуватися сервісом вже у найближчі місяці

Міністерство цифрової трансформації навесні запустить комплексну послугу єМалятко, якою зможуть користуватися батьки дітей, що народилися на тимчасово окупованих територіях. Уряд схвалив відповідну постанову на засіданні 24 лютого, повідомляє пресслужба відомства. 

Сервіс єМалятко функціонуватиме на порталі Дія. Він дозволяє отримати 9 послуг за 1 заявкою за 30 хвилин. Це спростить процес реєстрації новонароджених дітей на тимчасово окупованих територіях — це можна буде зробити онлайн. Зараз же, щоб зареєструвати дитину чи отримати допомогу, жителям тимчасово окупованих територій потрібно приїхати на підконтрольну Україні територію.  

«Раніше батьки були позбавлені можливості користуватися оформленням послуги на порталі Дія, адже процедура реєстрації дітей на тимчасово окупованих територіях передбачає встановлення факту народження дитини судом», — зазначають у Мінцифри. 

Тепер батьки зможуть отримати послугу єМалятко на підставі примірника електронного судового рішення про встановлення факту народження дитини. Обмін даними відбуватиметься автоматично, сказано у повідомленні міністерства.  

Послуги, які доступні на порталі Дія для батьків з тимчасово окупованих територій: 

Послуга єМалятко вже рік доступна для батьків новонароджених, які проживають на підконтрольній Україні території, онлайн на порталі Дія та офлайн — у 780 населених пунктах. Її можна оформити з допомогою адміністратора в пологовому будинку, відділі ДРАЦС чи ЦНАП. Сервісом уже скористалися понад 50 тисяч сімей.  

Раніше MediaSapiens пояснював, що таке е-журнал та е-щоденник, які запускає МОН , та як ними користуватися.

 

Фото: Мінюст

ms.detector.media