ms.detector.media
MediaSapiens
25.02.2021 10:29
Роскомнагляд вимагає від Twitter підтвердження зв’язку заблокованих акаунтів «фабрики тролів» з державними органами РФ
Роскомнагляд вимагає від Twitter підтвердження зв’язку заблокованих акаунтів «фабрики тролів» з державними органами РФ
Соцмережа через порушеннявласних правил заблокувала 373 облікових записів, 100 з яких просували проросійськи меседжі та пропаганду

Роскомнагляд вимагає від адміністрації Twitter пояснень стосовно блокування сотні облікових записів, які були закриті платформою за ведення проросійської пропаганди. Відомство надіслало відповідний лист компанії, сказано на офіційному сайті.  

Роскомнагляд хоче отримати «списки ресурсів, до яких обмежений доступ, а також роз'яснити причини їх блокування» та отримати докази «зв'язку заблокованих акаунтів “фабрики тролів” з російськими державними органами». 

Як повідомило 24 лютого агентство Reuters з посиланням на заяву компанії,  адміністрація Twitter назавжди припинила діяльність 373 акаунтів, пов'язаних з Росією, Іраном і Вірменією. 100 акаунтів, які мають відношення до російських структур, заблоковані за порушення політики соцмережі 

Мова йде про дві групи облікових записів. Перша налічує 69 акаунтів, які могли працювати в інтересах державних відомств Росії. Twitter звинуватив їх в розповсюдженні меседжів, спрямованих на підрив віри в альянс НАТО і його стабільність. 

У другій групі 31 аккаунт, який дискредитував ЄС і США. Вони, як пише Reuters, створені російською «фабрикою тролів», чию діяльність пов’язують з «Агентством інтернет-досліджень» та Євгеном Пригожиним. 

130 наразі заблокованих облікових записів соцмережа звинуватила в роботі на іранську владу та спробі зірвати дебати під час виборів президента США в 2020 році. 

Також стверджується, що в роботі на Вірменію викрили 35 акаунтів, які діяли проти Азербайджану. 

Нагадаємо, що раніше Twitter тимчасово обмежив доступ до акаунту російської вакцини «Супутник V». 

Фото: middleeasteye.net

 

ms.detector.media