ms.detector.media
MediaSapiens
24.02.2021 13:40
Україна готова взяти участь у випробуваннях індійської вакцини у формі спрею
Україна готова взяти участь у випробуваннях індійської вакцини у формі спрею
За словами очільника МОЗ, Україна вже домовилася про участь у випробуваннях із компанією Bharat Biotech, яка виготовляє препарат.

Україна готова взяти участь у клінічних випробуваннях індійської вакцини проти коронавірусу, яку розробила компанія Bharat Biotech. Йдеться про вакцину «Covaxin», яку схвалили для екстреного застосування в Індії ще на початку 2021 року й планують виробляти у вигляді спрею.

Про це 24 лютого заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, пише Hromadske.

«Україна домовилася з компанією Bharat Biotech про участь у випробуваннях вакцини проти COVID-19 у формі назального спрею. Участь у цих випробуваннях дасть Україні пріоритетний доступ до цієї вакцини в разі підтвердження її ефективності», — сказав Степанов.

На сайті МОЗ зазначають, що вакцина «Covaxin» від Bharat Biotech пройшла три етапи клінічних випробувань, в останньому з яких взяло участь більше 25 тисяч учасників. Проте за даними видання Hindustun Times, виробник вакцини досі не надав результатів третьої фази випробувань препарату.

Наразі, за даними МОЗ, Україна очікує на поставки таких вакцин:

Також під час брифінгу очільник Міністерства охорони здоров’я відзначив, що сьогодні, 24 лютого, перші вакцини від коронавірусу вже відправили в регіони. 

Як вже писав Media Sapiens, за словами президента Володимира Зеленського, до початку 2022 року в Україні планують вакцинувати від коронавірусу половину населення. Україна домовилась про постачання вакцин від компаній Pfizer, Sinovac, AstraZeneсa і Novavах.  

Також в Україні запрацював сайт МОЗ, через який з 1 березня можна буде записатися на безоплатну вакцинацію проти COVID-19.

Фото: Flickr.com

ms.detector.media