ms.detector.media
MediaSapiens
23.02.2021 13:48
WhatsApp введе санкції проти користувачів, які не погодяться на нові умови конфіденційності
WhatsApp введе санкції проти користувачів, які не погодяться на нові умови конфіденційності
Юзери не зможуть відправляти повідомлення, поки не погодяться на оновлені умови користування

Користувачі WhatsApp, які не ознайомляться з інформацією про заплановане оновлення конфіденційності та не приймуть умови користування до 15 травня, не зможуть отримувати та надсилати повідомлення, доки вони цього не роблять. Про це повідомляє TechCrunch з посиланням на лист керівництва компанії, відправлений одному із партнерів. У WhatsApp справжність листа підтвердили.

Згідно повідомлення, облікові записи користувачів, які не погодяться на нові правила, будуть помічені як «неактивні», а неактивні облікові записи можуть автоматично видалятися через 120 днів «бездіяльності».

WhatsApp, який належить компанії Facebook, оголосив про оновлення в січні. Нова політика конфіденційності передбачає, що дані користувачів можуть передаватися до Facebook та низки інших пов'язаних фірм. 

WhatsApp вже ділиться з Facebook деякою інформацією, наприклад, IP-адресою користувача (послідовність цифр, прикріплених до кожного пристрою, що підключається до Інтернету, його також можна використовувати для фіксації свого місцезнаходження) та покупки, здійснені через платформу.

20 лютого месенджер WhatsApp заявив, що продовжить своє суперечливе оновлення політики конфіденційності. Компанія має намір застосовувати стратегію «поступових умовлянь» до своїх користувачів, які не хочуть приймати нові правила конфіденційності месенджера. Це дозволить користувачам приймати нові умови «у своєму темпі». WhatsApp буде показувати банер із додатковою інформацією. Дзвінки та сповіщення функціонуватимуть ще «ненадовго», але, як повідомляє TechCrunch, такі «умовляння» триватимуть, можливо, лише «кілька тижнів».

Зміни спричинили хвилю незадоволення, а месенджери-конкуренти Signal і Telegram заявили про збільшення кількості користувачів через відмову користувачів від WhatsApp. 

У Гонконзі після зміни політики WhatsApp почали знову користуватись ICQ.

Фото: Pixabay

ms.detector.media