ms.detector.media
Марина Довженко
23.02.2021 12:05
«Слуга народу» Мар’яна Безугла двічі намагалась піти зі студії каналу «Наш» через грубість Добкіна — моніторинг
«Слуга народу» Мар’яна Безугла двічі намагалась піти зі студії каналу «Наш» через грубість Добкіна — моніторинг
Раз її втримали ведучі, закликаючи відповідати на образи «як боєць», другий раз — Нестор Шуфрич.

Народна депутатка України з фракції «Слуга народу» Мар’яна Безугла намагалась піти з ефіру програми «П’ятниця. Вечір» на каналі «Наш» через образливі висловлювання колишнього мера Харкова Михайла Добкіна. Політик сказав, що в комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, до якого належить Безугла, «понабирали кухарок». Про це йдеться в моніторингу політичних токшоу за 15—19 лютого 2021 року.

Коментуючи політичну ситуацію під час програми, Михайло Добкін сказав: «в Комитет нацбезопасности понабирали кухарок. Может они борщ хорошо варят…» Спробу Безуглої вийти зі студії через небажання брати участі в «балагані» ведучі зупинили словами «какой балаган, о чем вы» та «никто на оскорбления не переходил» (мовляв, сентенція про «кухарок» не стосувалась її особисто). Ведуча запропонувала народній депутатці відповідати «як боєць» словами, а не йти зі студії. «Ви ж не кухарка, ви ж лікар, чого ви встали?» — сказала ведуча.

Коли Безугла зажадала від Добкіна вибачень за некоректність, Добкін сказав: «Как думаю, так и говорю». Пізніше, після слів Добкіна «я вас вижу в дурдоме», Безугла знов намагалася вийти зі студії, але її зупинив народний депутат від «Опозиційної платформи — За життя» Нестор Шуфрич.  

Нагадаємо, того ж тижня народна депутатка від «Європейської солідарності» Ірина Геращенко залишила студію «Свободи слова» на ICTV через сексистські висловлювання речника ТГК Олексія Арестовича, який у промові порівняв опозиційну політичну силу з «рівнем жіночого ПТУшного гуртожитка». Ведучий та інші гості закликали його вибачитися, але той віджартувався. «Приношу свої щирі вибачення жіночим гуртожиткам за порівняння їх з "ЄС"», – написав Арестович 16 лютого в фейсбуку.

Більше про тенденції та маніпуляції в політичних токшоу минулого тижня читайте в огляді Олександра Круміна.

 

ms.detector.media