ms.detector.media
MediaSapiens
22.02.2021 14:36
«Це будуть не просто санкції». Білий дім оголосив початок роботи над відповіддю хакерським атакам з Росії
«Це будуть не просто санкції». Білий дім оголосив початок роботи над відповіддю хакерським атакам з Росії
Йдеться про відповідь на злам системи SolarWinds Orion, яку вже назвали «найгіршою в історії кібершпигунською атакою на американський уряд»

У найближчі тижні США підготує відповідь Росії на кібератаку хакерів, які використали програмне забезпечення SolarWinds. Про це радник Білого дому з нацбезпеки Джейк Салліван повідомив під час інтерв’ю на каналі Face the Nation, яке наводить CBS News.

Відповідаючи на запитання журналістки Маргарет Бреннан про відповідь США на масовий злом документів федерального уряду, яке відбулося з використанням програмного забезпечення SolarWinds Orion, він наголосив, що це будуть «не просто санкції».

«Ми попросили розвідувальне співтовариство провести додаткову роботу, щоб уточнити експертизу, зроблену останньої адміністрацією, - ми чекаємо даних про те, як саме стався цей злам, який розмір збитку, які масштаби вторгнення. Пройдуть тижні, а не місяці, перш ніж ми підготуємо відповідь. Ця відповідь буде включати поєднання видимих ​​і невидимих ​​інструментів. І це будуть не просто санкції, тому що реакція на подібні дії вимагає більш повного набору інструментів. Ми працюємо над цим, і ми подбаємо про те, щоб Росія розуміла, де Сполучені Штати проводять межу в цьому виді діяльності», - розповів Салліван. 

Нагадаємо, що 11 грудня 2020 року уряд США та компанія SolarWinds виявили порушення у програмному забезпеченні управління мережею Orion, яку використовують численні державні установи США та багато приватних організацій. Того ж місяця в Associated Press повідомили, що деякі «найглибші таємниці» уряду США викрали в результаті скоординованої багатомісячної атаки російських хакерів. Державний секретар США Майк Помпео назвав «найгіршою в історії кібершпигунською атакою на американський уряд». Детальінше про найгучніші кыберзлочини читайте у матеріалі Mediasapiens «Від хробака Морріса до SolarWind. Найгучніші кіберзлочини в історії інтернету».

Фото: Shutterstock

ms.detector.media