ms.detector.media
MediaSapiens
22.02.2021 11:43
Індійський виробник підтвердив збільшення кількості доз вакцини Novavax для України на 5 мільйонів
Індійський виробник  підтвердив збільшення кількості доз вакцини Novavax для України на 5 мільйонів
Загалом виробник поставить в країну 15 млн доз, поставки заплановані на липень 2021 року

Індійський завод Serum Institut, на якому зараз виробляють американську вакцину від коронавірусу Novavax,  збільшив на 5 мільйонів доз кількість вакцин, що буде поставлена в Україну. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов у Фейсбуці.

«Ще одна позитивна новина з індійського Пуне та найбільшого у світі виробника вакцин Serum Institute. Успішно завершили переговори про збільшення постачання в Україну американської вакцини NovaVax. Нам підтвердили можливість постачання додаткових 5 мільйонів доз вакцин від цього виробника. Затвердимо домовленість підписанням договору.

Загальний обсяг вакцин NovaVax, який ми очікуємо в Україні, на сьогодні складає 15 млн. Нагадаю, що постачання вакцини NovaVax заплановано починаючи з липня 2021», - зазначив міністр.

Американський фармацевтичний  концерн Novavax  повідомив на початку лютого, що розроблена ним вакцина має ефективність  89,3 %.  Проведені у Великобританії і ПАР дослідження показали, що вакцина ефективна проти британського і південноафриканського варіантів.

Раніше повідомлялося, що в Україну з Індії найближчим часом поставлять перший транш вакцини від коронавірусу виробництва Serum Institute – 500 тисяч доз. Вакцину розроблено Оксфордським університетом та компанією AstraZeneca, в Індії налагодили її ліцензійне виробництво під назвою Covishield.

Ввечері 18 лютого міністр охорони здоров’я України Максим Степанов повідомив, що вирушив до Індії за першою партією вакцини від COVID-19.

За словами президента Володимира Зеленського, до початку 2022 року в Україні планують вакцинувати від коронавірусу половину населення. Україна домовилась про постачання вакцин від компаній Pfizer, Sinovac, AstraZeneсa і Novavах.

Фото: pixabay.com/torstensimon

ms.detector.media