ms.detector.media
MediaSapiens
18.02.2021 10:10
Майже кожен 10 українець довіряє російській вакцині «Супутник V» від COVID-19 — дослідження
Майже кожен 10 українець довіряє російській вакцині «Супутник V» від COVID-19 — дослідження
Найбільшу довіру в українців викликає американська вакцина Pfizer

Я показують результати січневого соціологічного опитування Research & Branding Group, в Україні найбільшою довірою населення користується американо-німецька вакцина Pfizer/BioNTech (23%). У трійку лідерів також входять шведсько-британська AstraZeneca/Oxford (16%) та американська Moderna (12%). Приблизно однакова кількість українців довіряють російській вакцині Sputnik V (9%) і американській Novavax (8%), а трьом китайським розробкам загалом довіряє 3% опитаних.

На тлі так і не розпочатої в Україні вакцинації в те, що вітчизняна охорона здоров’я з нею все-таки впорається, вірить кожен п’ятий українець (20%), тоді як вдвічі більше число жителів країни (44%) в це не вірить, а ще третина опитаних (35%) вважають, що з вакцинацією українська медицина впорається лише частково.

У той же час, 39% опитаних вважають, що масова вакцинація зможе повернути людство до нормального життя, тоді як протилежної точки зору дотримується 36% жителів України, а кожен четвертий (25%) – не визначився.

Опитування проводилося у період з 20 січня по 1 лютого 2021 року серед  1802 респондентів у віці від 18 років і старше. Вибірка репрезентує населення України за статтю, віком, типом населеного пункту і регіоном проживання (за винятком непідконтрольних територій Донецької і Луганської областей, АР Крим, і м. Севастополь). Метод опитування – особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Максимальна похибка вибірки не перевищує +/-2,4%.

Фото: dw.com

ms.detector.media