ms.detector.media
MediaSapiens
«MediaSapiens»
18.02.2021 00:12
СБУ викрила хакерів, які атакували більше 150 закордонних компаній та спричинили збитки на $80 млн
СБУ викрила хакерів, які атакували більше 150 закордонних компаній та спричинили збитки на $80 млн
Спецоперація проводилася в рамках співпраці з органами США та Франції.

Служба безпеки України виявила та заблокувала діяльність транснаціонального злочинної хакерського угруповання. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Як повідомляють правоохоронці, з вересня 2020 року хакерське угруповання поширило вірус Egregor на 150 компаній в США і Європі, чим завдало збитків більше ніж на 80 млн доларів.

За допомогою вірусу хакери викрадали персональні дані співробітників і клієнтів компаній, інформацію про фінансові показники, технологічні розробки, а також блокували роботу сайтів. За розблокування і дешифрування комп'ютерних мереж, нерозголошення інформації хакери вимагали викуп у криптовалюті.

Під час обшуків у українських фігурантів справи вилучили техніку. Їм повідомили про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 189 (вимагання), ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж або мереж електрозв'язку) Кримінального кодексу України.

Раніше повідомлялось, що на хакерському форумі виклали 3,27 млрд викрадених логінів та паролів. Це найбільша база в історії.

ms.detector.media