ms.detector.media
MediaSapiens
17.02.2021 10:06
Результати щеплень в Ізраїлі доводять ефективність вакцини від COVID-19 у боротьбі з пандемією
Результати щеплень в Ізраїлі доводять ефективність вакцини від COVID-19 у боротьбі з пандемією
Наразі в Ізраїлі ввели 76,25 доз вакцини на кожних 100 мешканців, а люди, які вакцинуються — отримують бонуси.

Масова імунізація в Ізраїлі, яка розпочалася швидкими темпами, доводить ефективність вакцинації у боротьбі з пандемією коронавірусу. За даними «Голосу Америки», станом на 15 лютого в Ізраїлі було введено 76,25 доз вакцин на кожних 100 мешканців. Повідомляється, що в Об'єднаних Арабських Еміратах цей показник становить 51,43, у Великій Британії — 23,33, у США — 15,81.

Всього першу дозу вакцини Pfizer вже отримали 3 991 214 осіб, другу — 2 612 370 осіб, тобто повністю вакцинацію пройшли вже понад 28% населення Ізраїлю.

Внаслідок вакцинації в Ізраїлі знизилася кількість госпіталізацій та ускладнень викликаних коронавірусом у людей від 60 років. Однак повідомляється, що кількість госпіталізованих все ж зростає серед молодших людей, яких почали вакцинувати пізніше.

Для того, аби стимулювати ізраїльтян вакцинуватися, влада країни запровадила кілька заходів. Зокрема, з 21 лютого вакциновані громадяни можуть отримати доступ в спортивні та тренажерні зали, басейни, готелі та заклади культури, куди наразі потрапити неможливо через запровадження локдауну.

Також люди, які пройшли вакцинацію в Ізраїлі, отримують «зелений паспорт» за допомогою якого й можна буде потрапити у спортзали, басейни тощо та поїхати без карантину у Грецію, на Кіпр та на курорти Мертвого моря.

Нагадаємо, в Україні днями також має розпочатися кампанія з вакцинації. Як зазначав міністр охорони здоров’я Максим Степанов, Україна має отримати майже 2 млн доз вакцин компанії Sinovac, 10 млн — Novavax, 2 млн — AstraZeneka. Також Україна очікує дозволу щодо відвантаження до України додаткових 3 млн доз вакцин AstraZeneka. 

Також зазначалося, що вакцина Pfizer  та AstraZeneka не надійшла в Україну 15 лютого, як планувалося раніше, а має надійти 16-17 лютого, адже за словами Степанова, наразі вирішуються «технічні моменти по логістиці». 

Фото: Ariel Schalit / AP

ms.detector.media