ms.detector.media
MediaSapiens
Марина Довженко
16.02.2021 10:00
У токшоу «112» закриття «каналів Медведчука» пояснили помстою Зеленського за образу батька — моніторинг
У токшоу «112» закриття «каналів Медведчука» пояснили помстою Зеленського за образу батька — моніторинг
Але й без «сприяння американського посольства» не обійшлося.

Володимир Зеленський вирішив накласти санкції на Тараса Козака та припинити мовлення каналів «112», ZIK і NewsOne через образу свого батька — таку версію озвучив в ефірі токшоу «Пульс» на каналі «112» народний депутат України Олег Волошин. Посилаючись на «джерело в уряді», член фракції «Опозиційна платформа — За життя» сказав, що «рішення було емоційним, дуже особистим, і було реакцією на критику, яка образила його тата». Водночас, додав Волошин, «люди в американському посольстві» нібито підказали президенту, що закрити ці канали було би правильно. Про це йдеться в моніторингу політичних токшоу за 8—12 лютого 2021 року.

Як саме канал «112» образив батька Зеленського, Олег Волошин не пояснив. Після припинення трансляції в ефірі, на супутнику та в кабельних мережах токшоу «Пульс» можна бачити лише на ютубі. Протягом усього ефіру гості і ведучі заперечували факти транслювання каналами «112», NewsOne та ZIK проросійської пропаганди, натомість наполягали на тому, що їх закрили через критику влади.

 Зокрема таку версію озвучив постійний ведучий «112» Петро Мага. Він також апелював до інтервёю Дмитра Гордона з російським бойовиком Ігорем Гіркіним, яке начебто передали до суду в Гаазі. Гість закликав голову СБУ ввімкнути «112», а потім так само, як це зробив Гордон, виявляти в ефірі сепаратистів і дякувати за них каналу.

В ефірі токшоу працівниця «Страна.ua» Світлана Крюкова пожалілася, що вони змушені були підкоритися «какому-то решению каких то людей», яке подають як боротьбу з «якоюсь» російською пропагандою, але воно не має під собою «правдивой подоплеки». Вона назвала причину видуманою і припустила, що з каналів будуть переманювати працівників, аби розхитати колектив.

Ведучий Павло Кужєєв закликав владу подякувати каналу за критику, бо той вказує їй на пропущені проблеми. А медійник і політичний діяч з орбіти ОПЗЖ Володимир Кацман говорив неправду, що владу критикують лише на каналах Медведчука.

Більше про тенденції та маніпуляції в політичних токшоу минулого тижня читайте в огляді Ярослава Зубченка.

Фото: censor.net

ms.detector.media