ms.detector.media
MediaSapiens
15.02.2021 18:05
Поставка вакцини Pfizer до України затримується, AstraZeneca уже розвантажується — голова МОЗ
Поставка вакцини Pfizer до України затримується, AstraZeneca уже розвантажується — голова МОЗ
В Україні вже сформовані 347 з 572 мобільних бригад, які будуть робити щеплення людям із груп ризику

Перша партія вакцини від коронавірусу швидше за все не надійде до України сьогодні, 15 лютого, як це повідомлялося раніше. Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов в ефірі телеканалу Інтер

За його словами, хоча він особисто називав датою початку вакцинації 15 лютого, одна вакцина Pfizer «трішечки затримується», а щодо вакцини компанії AstraZeneka «залишились технічні моменти по логістиці». 

«Десь 16-17 лютого ми очікуємо, що вакцина вже буде в Україні. Ми виконали абсолютно всі формальності, заплатили кошти, у нас укладено контракт, і зараз просто йде процес відвантаження», - сказав він. 

Степанов нагадав, що згідно контракту, Україна має отримати майже 2 млн доз вакцин компанії Sinovac, 10 млн - Novavax, 2 млн - AstraZeneka. Щодо відвантаження до України додаткових 3 млн доз вакцин AstraZeneka, то, за словами міністра, уряд очікує дозволу від компанії. При цьому 1 мільйон антиковідних вакцин Україна отримає в цьому місяці та 1 мільйон в березні. 

Міністр запевнив, що всі вакцини, які буде отримувати Україна, будуть виключно зареєстровані і для них готова логістика та умови для збереження. 

Також за його словами, в Україні вже сформовані 347 з 572 мобільних бригад, які будуть робити щеплення людям із груп ризику. Членів цих бригад вакцинують у першу чергу. 

12 лютого MediaSaрiens писав, хто намагається вплинути на вакцинацію в Україні через дезінформацію та що з цим робити.

Фото: RTE

ms.detector.media