ms.detector.media
Марина Довженко
13.02.2021 21:37
У січні побільшало піару на «112» та 5 каналі — моніторинг
У січні побільшало піару на «112» та 5 каналі — моніторинг
Канал Петра Порошенка посилено піарив свого власника і його партію, а канал Медведчука мав найбільш заполітизовані новини.

У січні 2021 року в новинах 5 каналу та каналу «112» побільшало новин із ознаками замовності в порівнянні з груднем минулого року. Хоча загальна кількість підозрілих матеріалів у новинах восьми аналізованих «Детектором медіа» каналів зменшилась, як і частка таких матеріалів у загальному масиві новин. Про це йдеться в підсумках моніторингу щоденних теленовин за січень 2021 року.

«112» майже зрівнявся за кількістю матеріалів, створених в інтересах партії «Опозиційна платформа — За життя», з каналом «Інтер», який у попередні місяці, як правило, видавав в ефір удвічі більше таких матеріалів. У 21 матеріалі каналу «112» зі згадками про ОПЗЖ моніторинг виявив ознаки замовності; на «Інтері» таких було 28.

«112» також мав найбільш заполітизовані новини: 39% матеріалів його новин були присвячені політиці. Такий показник канал має вперше за останній рік; ще у грудні найбільш політизованими були новини 5 каналу. Найменше політична тематика була представлена в новинах «1+1» — лише 15% матеріалів.

Тим часом на 5 каналі вийшло 13 матеріалів із ознаками замовності, присвячених «Європейській солідарності» або її лідеру Петру Порошенку. Через це канал, який у грудні мав найнижчий показник кількості підозрілих матеріалів серед семи аналізованих комерційних каналів, перемістився на четверте місце. А «Європейська солідарність», у свою чергу, посіла четверте місце у рейтингу гаданих замовників, поступившись ОПЗЖ, Рінату Ахметову та Володимиру Зеленському.

Більше про тенденції у новинах січня 2021 року читайте в матеріалі «Детектора медіа».

Фото: news.24tv.ua

ms.detector.media