ms.detector.media
MediaSapiens
12.02.2021 17:34
Instagram буде видаляти акаунти за образи та расистські висловлювання в особистих повідомленнях
Instagram буде видаляти акаунти за образи та расистські висловлювання в особистих повідомленнях
Це рішення було прийняте після того, як двох гравців футбольного клубу Manchester United почали цькувати в соцмережах через їхню расу.

Платформа Instagram буде блокувати акаунти корстувачів, що порушують правила платформи – використовують в особистих повідомленнях образи, мову ненавісті, дозволяють собі расистські висловлювання. Про це Instagram повідомляє у блозі.

«Нещодавно ми спостерігали расистські образи в Інтернеті, націлені на футболістів Великої Британії. Ми не хочемо такої поведінки в Instagram», - йдеться у повідомленні. «Оскільки Direct призначений для приватних бесід, ми не використовуємо технологію попередження висловлювання ненависті або знущання,  як ми це робим в інших місцях. Але є ще багато кроків, які ми можемо зробити, щоб запобігти подібному типу поведінки. Тож сьогодні ми оголошуємо про деякі нові заходи, включаючи видалення облікових записів людей, які надсилають образливі повідомлення, та розробку нових засобів контролю, які допоможуть зменшити кількість таких повідомлень».

Тому компанія вирішила посилити контроль за мовою ворожнечі  на платформі – раніше через такі повідомлення соцмережа лиши обмежувала моюливість посилати особисті повідомлення на деякий час. Тепер компанія обіцяє видаляти не тільки акаунти, що  розсилають образливі повідомлення, а також акаунти, які створені, щоб обходити тимчасову заборону на спілкування.

Крім того, у користувачів з’явиться можливість блокувати особисті повідомлення від людей, на яких вони не підписані. Зараз така функція доступна акаунтам компаній та обліковим записам з великою кількістю підписників.

27 січня Manchester United програв матч аутсайдеру англійської прем’єр-ліги. Після цього в соцмережах почали ображати двох гравців клубу, які на думку вболювальників, були винні в програші команди. В першу чергу, образи мали расистський характер. Чотири клуби - Everton, Liverpool, Manchester City та Manchester United – виступили зі спільною заявою, та засудили расизм.

Фото: prostir.ua

ms.detector.media