ms.detector.media
MediaSapiens
11.02.2021 17:06
Більше половини українців не готові вакцинуватися від COVID-19 навіть безкоштовно— соцопитування
Більше половини українців не готові вакцинуватися від COVID-19 навіть безкоштовно— соцопитування
В порівнянні з літом-осінню 2020 року число українців, готових вакцинуватися, скоротилося на 7%

Компанія Research & Branding Group провела соціологічне опитування, аби дізнатися про готовність українців вакцинуватися проти COVID-19 та виявити їх критерії вибору прийнятної вакцини. Результати дослідження представлені на сайті компанії.   

Згідно представлених даних, на початку 2021 року готові зробити щеплення від коронавірусу 29% опитаних українців. При цьому більше половини (57%) не погодилися б вакцинуватися від COVID-19, навіть якби це можна було зробити безкоштовно. Ще 14% респондентів не визначилися. 

Опитування показало, що у виборі вакцини більшість українців керуються її підтвердженою ефективністю (52%). Для 12% важлива країна походження вакцини, а для 8% — компанія-виробник. Ціна вакцини має першочергове значення лише для 2% опитаних. 

Трохи менше половини учасників опитування (у разі прийняття рішення вакцинуватися) хотіли б зробити щеплення безкоштовно (44%). Також респонденти назвали суми цін, які були б прийнятними для них, і найчастіше (в 10% випадків) вони готові платити від 300 до 500 грн. 

Дослідники  зазначають, що в порівнянні з літом-осінню 2020 року число українців не згодних вакцинуватися дещо збільшилося, а тих, хто готовий вакцинуватися, — скоротилося на 7% у порівнянні з вереснем 2020 року.

Станом на початок 2021 року лідером за вакцинацією населення є Ізраїль. Загальний показник вакцинації по країні — 11,55 дози на 100 осіб, що набагато випереджає інші країни, в яких почалась масова  вакцинація. На другому місці - Бахрейн з показником 3,49 доз, на третьому – Велика Британія (1,47). Україна ще не почала вакцинацію населення і терміни її початку поки що остаточно не визначено.  

Усічні ми писали, що майже дві третини українців (63%) вважають, що вакцинація від коронавірусу потрібна всім, бо виробляє колективний імунітет та допоможе подолати пандемію коронавірусу

Фото: zoda.gov.ua

ms.detector.media