ms.detector.media
MediaSapiens
11.02.2021 16:32
Переваги вакцини AstraZeneca перевищують будь-які ризики - ВООЗ
Переваги вакцини AstraZeneca перевищують будь-які ризики - ВООЗ
Експерти рекомендують використовувати вакцину AstraZeneca, у тому числі, для літніх людей

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) рекомендує використовувати британсько-шведську вакцину AstraZeneca, у тому числі, для щеплення проти коронавірусу людей, старших за 65 років. Про це на пресконференції у Женеві заявив голова Стратегічної консультативної групи експертів ВООЗ з імунізації (СКГЕ) Алехандро Кравіото, повідомляє Reuters.  

«Переваги вакцини проти COVID-19, розробленої AstraZeneca та Оксфордським університетом, перевищують будь-які ризики, і щеплення нею повинно бути рекомендоване для використання, в тому числі людям у віці 65 років і старше», — сказано у повідомленні. 

У проміжних рекомендаціях СКГЕ, до якої входять 26 науковців, сказано, що вакцину треба вводити двома дозами з інтервалом у 8-12 тижнів між ними. 

Експерти ВООЗ, які вивчають дані досліджень та розробляють відповідні рекомендації, зауважили, що навіть у Південно-Африканській Республіці, де виникли питання щодо ефективності вакцини проти місцевого штаму коронавірусу, «немає причин не рекомендувати її використання». 

10 лютого MediaSapiens повідомляв, що ПАР планує продати або обміняти вакцину AstraZeneca після появи даних про її низьку ефективність щодо локального штаму коронавірусу. 

Така заява була зроблена через декілька днів після того, як ПАР призупинила використання вакцини виробництва AstraZeneca від COVID-19 в своїй програмі вакцинації через появу даних про мінімальну ефективність препарату проти легкої та середньої важкості форми інфекції, яку викликає домінуючий в країні варіант коронавірусу. Замість AstraZeneca в ПАР будуть використовувати вакцини Pfizer и Johnson & Johnson.

Фото: Delfi

ms.detector.media