ms.detector.media
MediaSapiens
10.02.2021 17:43
ПАР планує продати або обміняти вакцину AstraZeneca після появи даних про її низьку ефективність щодо локального штаму коронавірусу
ПАР планує продати або обміняти вакцину AstraZeneca після  появи даних про її низьку ефективність щодо локального штаму коронавірусу
В країну вже надійшов 1 мільйон доз оксфордської вакцини, і ще 500 тисяч чекають найближчим часом

Міністр охорони здоров’я Південно-Африканської республіки (ПАР) заявив, що уряд може продати або обміняти вакцину AstraZeneca від COVID-19, яка вже надійшла до країни.  Про це повідомляє  Reuters.

Цю заяву міністр  зробив через декілька днів після того, як ПАР призупинила використання вакцини виробництва AstraZeneca від COVID-19 в своїй програмі вакцинації через появу даних про мінімальну ефективність препарату проти легкої та середньої важкості форми інфекції, яку викликає домінуючий в країні варіант коронавирусу. Замість AstraZeneca в ПАР будуть використовувати вакцини Pfizer и Johnson & Johnson. 

Один мільйон доз вакцини AstraZeneca, вироблений Індійським інститутом сироваток, був доставлений у країну на минулому тижні, і ще 500 000 доз повинні прибути в найближчі тижні. Цього достатньо, аби прищепити 750 000 людей.

Південна Африка також очікує отримати вакцину AstraZeneca через глобальну програму постачання вакцин COVAX, яку спільно запроваджує ВООЗ та Африканський Союз (АС). Наразі МОЗ ПАР розглядає можливість віддати вакцини AstraZeneca  програмі COVAX в обмін на вакцини американських компаній Pfizer та Moderna.

Фото: dw.com

ms.detector.media