ms.detector.media
MediaSapiens
10.02.2021 13:43
«Лекхім» подала заявку на реєстрацію китайської вакцини CoronaVac в Україні
«Лекхім» подала заявку на реєстрацію китайської вакцини CoronaVac в Україні
На сьогоднішній день в Україні не зареєстровано жодної вакцини від ковіду.

Українська фармкомпанія «Лекхім» подала заявку на реєстрацію вакцини від коронавірусу CoronaVac виробництва китайської компанії Sinovac Biotech.  Про це повідомляє Reuters. На сьогоднішній день в Україні не зареєстровано жодної вакцини від ковіду. 

Раніше агентство повідомляло, що «Лекхім» попередила керівництво підприємства ДМ Медзакупівлі України про затримки поставок першої партії вакцини від коронавірусу. Раніше поставки планувалися на кінець березня, але можуть бути перенесені на початок квітня.

Також «Лекхім», який мав домовленість на поставку з березня 1,9 млн доз вакцин, попросив змінити узгоджені межі ефективності вакцини.  

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов раніше говорив, що МОЗ через ДП Медичні закупівлі України уклав угоду, яка закладає вимоги до ефективності вакцини проти COVID-19 виробництва китайської компанії на рівні 70%. В листі, що наводить  Reuters,  вказано, що «можуть виникнути проблеми» із дотриманням критеріїв ефективності.  

Запропонована  «Лекхімом» нова редакція угоди передбачає 70% ефективності дієвості вакцини для пацієнтів, які страждають на легкі симптоми. Також пропонується вилучити посилання на дані про ефективність, які повинні бути підтверджені виробником.  

Нагадаємо, що в кінці 2020 року МОЗ України уклало контракт на поставку 1,9 млн доз китайської вакцини CoronaVac від коронавірусу виробництва Sinovac Biotech.

Перша партія вакцини мала бути поставлена в Україну протягом 30 днів після офіційної реєстрації в Китаї або регуляторами США, Великої Британії, Швейцарії, Японії, Австралії, Канади, Ізраїлю, Індії, Мексики, Бразилії, Європейського Союзу.

Дані про ефективність китайської вакцини відрізняються: в дослідженнях різних країн вона показала ефективність від трохи більше 50% до 97 %.

Фото: 24.kz

ms.detector.media