ms.detector.media
MediaSapiens
09.02.2021 15:45
Литва не буде купувати російську вакцину «Супутник V». Раніше прем’єр країни назвала її «гібридною зброєю» Москви
Литва не буде купувати російську вакцину «Супутник V». Раніше прем’єр країни назвала її «гібридною зброєю» Москви
Країна буде використовувати вакцини, вироблені лише країнами-членами ЄС та НАТО

Прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте заявила, що уряд не буде купувати російську вакцину «Супутник V», оскільки спільні закупівлі з країнами Євросоюзу забезпечать достатні поставки до Литви західних вакцин. Про це вона сказала в інтерв'ю радіостанції LRT

За словами Шимоніте, Литва використовуватиме вакцини, які вже зареєстровані або знаходяться в процесі реєстрації, тому потреби в закупівлі вакцини "Супутник V" немає зараз і в майбутньому:

«Рішення Литви, які приймаються спільно з іншими країнами ЄС щодо спільних закупівель вакцин, безумовно, забезпечують вакцинацію нашого суспільства без тих вакцин, які виробляються в країнах, що не входять до ЄС та не трансатлантичного партнерства», - сказала вона.

Раніше вона написала в Twitter, що  Росія використовує свій препарат у геополітичних цілях як гібридну зброю: 

«Вони говорять, що Супутник V - це добре, але Путін не хоче використовувати його як ліки для російського народу - він пропонує його всьому світові як ще одну гібридну зброю, або розділяти та володарювати. Це ані новина, ані благо для людства». 

Шимон в інтерв'ю також додала, що шкодує про те, що деякі держави ЄС вирішили використовувати вакцини, які не затверджені Європейським фармацевтичним агентством (ЕФА).

Раныше стало відомо, що Угорщина першою з країн Європейського Союзу схвалила російську вакцину від коронавірусу «Супутник V». Чехія розглядає таку можливість. 

Фото: delfi.lt

ms.detector.media