ms.detector.media
MediaSapiens
09.02.2021 13:01
«Штучний коронавірус» та «небезпечна вакцина». Facebook розширив список тем про COVID-19, які буде видаляти
«Штучний коронавірус» та «небезпечна вакцина». Facebook розширив список тем про COVID-19, які буде видаляти
Акаунти, які неодноразово поширювали фейки, можуть бути заблаковані назавжди

Соціальна мережа Facebook з 8 лютого розширила критерії визнання фейком публікацій про ковід та вакцинацію. З моменту публікації нових критерії компанія почне видаляти пости за новими правилами, йдеться на сайті компанії.

«Сьогодні ми розширюємо нашу боротьбу з видалення хибних заяв в Facebook і Instagram про COVID-19, вакцини від COVID-19 і вакцинацію в цілому», - зазначено в повідомленні.

Рішення прийняте після консультацій з Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ). Тепер Facebook вважати фейком публікації на такі теми:

Повний список тем можна прочитати тут.

При цьому сказано, що акаунти в Facebook і Instagram, які порушують ці правила неодноразово і не припиняють поширювати фейки, можуть бути заблоковані назавжди.

Соцмережа також вимагає, аби адміністратори груп, які порушили політику по COVID-19, тимчасово схвалювали всі дописи в своїй групі.

Боротися з фейками про коронавірус, які були спростовані експертами зі сфери охорони здоров'я, Facebook почав з квітня 2020 року. Користувачам, які ділилися неправдивою інформацією або лайкали дописи з нею, почали приходити повідомлення з роз'ясненнями та попередженнями про неправдивість інофрмації. У повідомленнях від соцмережі також вказується причина видалення постів. 


Раніше повідомлялося, що незалежна наглядова рада а модерацією контенту у Facebook ухвалила свої перші рішення, скасувавши блокування чотирьох повідомлень. Головною причиною їх видалення, на думку соцмережі, стало поширення мови ненависті, але рада визнала це помилкою. Всього рада, створена в жовтні 2020 року, отримала майже 20000 скарг щодо видалення інформації в соцмережах. У 2021 році вона планує розширити коло  повноважень.

Фото: Pixabay

ms.detector.media