ms.detector.media
MediaSapiens
«MediaSapiens»
07.02.2021 17:50
Google запустила в Австралії платну новинну платформу News Showcase
Google запустила в Австралії платну новинну платформу News Showcase
Влада Австралії намагається змусити Google платити місцевим ЗМІ за контент. Нова платформа від Google має продемонструвати, що в такому законі немає потреби.

Компанія Google запустила в Австралії платну новинну платформу News Showcase, на якій розміщується контент ЗМІ, отриманий в рамках укладеного контракту.

Про це пише The Guardian.

У компанії вважають, що це повинно продемонструвати, що немає необхідності вводити закон, що змушує Google платити місцевим постачальникам новин за показ контенту в пошуковій системі.

На початковому етапі платформа дозволить семи місцевим ЗМІ, отримувати плату за використання їх контенту. Фінансові деталі угод не розголошуються. Google заявила, що сподівається на розширення кола австралійських видавців, які зможуть скористатися перевагами цієї платформи.

Одне з найбільших новинних агентств країни Nine вже відмовилося від пропозиції компанії. Керівництво ЗМІ заявило, що не хоче грати на умовах монополіста. Натомість угоди з Google уклали Canberra Times, Illawarra Mercury, Saturday Paper та Crikey. Також ведуться переговори з ABC.

Новинну платформу мали запустити ще в червні 2020 року. Але влада Австралії почала тиснути на Google і Facebook, бо ті начебто негативно впливають на ЗМІ. Компанії хочуть зобов'язали платити австралійським медіа за контент.

Google грозився відключити Австралію від інтернет-пошуку, тому що вимога влади платити ЗМІ за використання новинного контенту руйнує принципи пошуку і бізнес-модель пошукових систем. Наразі через запуск новинної платформи процес перемовин триває.

ms.detector.media