ms.detector.media
Марина Довженко
«MediaSapiens»
06.02.2021 20:01
5 канал акцентував на падінні рейтингу президентської партії, а «112» єдиний згадав про Шарія — моніторинг
5 канал акцентував на падінні рейтингу президентської партії, а «112» єдиний згадав про Шарія — моніторинг
А Суспільне знайшло причини, з яких «Слуга народу» втрачає популярність.

У повідомленні про результати соціологічного опитування  Київського міжнародного інституту соціології 5 канал акцентував на тому, що президентська  партія втрачає лідерство серед політичних сил, а «Інтер» та «112» хизувалися лідерством «Опозиційної платформи — за життя!». На Суспільному знайшли причини, чому партія влади втратила рейтинг – локдаун, вакцини і закон про українську мову. Про це йдеться в моніторингу щоденних теленовин за 25—31 січня 2021 року.

26 січня КМІС оприлюднив нові дані опитування щодо рейтингу політичних сил, згідно з якими на першому місці ОПЗЖ, за ними – «Європейська солідарність», «Батьківщина» та «Слуга народу». Новинарі 5 каналу, що належить Петрові Порошенку, наголосили, що президентська партія втратила лідерство і «опустилася до четвертої позиції». На «Інтері» та «112» наголошували на лідерстві ОПЗЖ. Крім того, в повідомленні «112» відзначили, що майже 5% могла би набрати Партія Шарія. Про цю політичну силу, попри її теоретичні шанси на проходження до Верховної Ради, не згадав у новинах жоден інший канал.  

В сюжеті «UA: Першого» повідомили, що ще в квітні минулого року «Слуги народу» були першими, а в жовтні-листопаді утримували третю позицію. Цифри прокоментував  заступник виконавчого директора КМІС Антон Грушецький, який пояснив, що спочатку втратили підтримку уряд і партія, яка його представляє в парламенті, а потім цей процес торкнеться й президента. Він виокремив коло дражливих питань: «Це тарифне питання, що розізлило велику кількість людей. Це, можливо, локдаун, Можливо, це питання, пов'язане з вакцинами. І для частини проросійськи налаштованого сектора це, можливо, набуття чинності закону про українську в сфері обслуговування».

Більше про маніпуляції та тенденції у новинах минулого тижня читайте в огляді Зої Красовської.

ms.detector.media