ms.detector.media
MediaSapiens
«MediaSapiens»
05.02.2021 20:41
Майже дві сотні німецьких акторів і актрис одночасно зробили камінг-аут
Майже дві сотні німецьких акторів і актрис одночасно зробили камінг-аут
«Ми можемо грати людей з сексуальною ідентичністю, відмінною від нашої», – наголошують діячі культури.

185 німецьких акторів і актрис зробили колективний камінг-аут як лесбіянки, геї, бі- та трансперсони, квір, інтерсексуали та небінарні люди. Їхні портрети та інтерв'ю опублікувало видання Süddeutsche Zeitung Magazine, пише «Медуза».

Серед учасників акції Годехард Гізі, який грав в серіалі «Вавилон-Берлін»; Марк Вашков, відомий за роллю у фільмі Терренса Маліка «Таємне життя»; Марен Кройман, яка грала в серіалі «Не намагайтеся це повторити».

Багато учасників цієї акції раніше зізналися перед родичами і друзями, але не говорили суспільству відкрито про приватне життя, побоюючись наслідків для кар'єри. За допомогою публічного колективного камінг-ауту вони хочуть домогтися більшого визнання для представників ЛГБТ в театрі, в кіно і на телебаченні.

Також актори і актриси опублікували свій маніфест на 16 мовах: «До сих пір існувала думка, що якщо ми розкриємо певні межі нашої ідентичності, а саме нашу сексуальну і гендерну ідентичність, то раптово втратимо здатність грати певних персонажів і стосунки. Начебто це несумісно з нашою здатністю переконливо втілювати ролі для глядачів. Але цієї несумісності не існує. Ми актори. Нам не обов'язково бути тим, кого ми граємо. Ми граємо інших людей – в цьому суть нашої роботи. Ми можемо грати вбивць, не вбиваючи. Ми можемо рятувати життя, не вивчаючи медицину. Ми можемо грати людей з сексуальною ідентичністю, відмінною від нашої».

Нагадаємо, з 2024 року «Оскар» за найкращий фільм вручатимуть стрічкам, де буде більше жінок, представників етнічних меншин та ЛГБТ.

ms.detector.media