ms.detector.media
MediaSapiens
05.02.2021 17:15
В Криму блокують щонайменше 25 українських сайтів - Кримська правозахисна група
В Криму блокують щонайменше 25 українських сайтів - Кримська правозахисна група
Правозахисники заявили про встановлення телерадіовежі, яка може посилити блокування сигналу з материкової України

В окупованому Криму щонайменше 25 українських сайтів заблоковано повністю і ще п’ять — частково. Про це повідомила Кримська правозахисна група за результатами моніторингу 11 провайдерів в Криму в грудні минулого року. Про це йдеться в Моніторинговому огляді порушень прав людини у Криму у 2020 році. 

Окрім них, цілком заблоковано сайти LinkedIn, Меджлісу кримськотатарського народу, «Свідків Єгови», Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. 

Також моніторинг мовлення FM-діапазону на півночі Криму показав, що сигнал радіостанцій, які мовлять з материкової України, доступний лише в 7 із 19 населених пунктів. Блокування сигналів відбувається через мовленню місцевих кримських і російських радіостанцій на тих самих частотах, ліцензії на які мають українські мовники. 

“Крім того, поруч з КПВВ “Чаплинка” на окупованій території встановлено нову телерадіовежу, що, ймовірно, може використовуватися для посилення блокування українського сигналу”, - попередили у Кримській правозахисній групі.

Раніше повідомлялося, що в  Криму блокують 20 українських сайтів. А в Росії пропонують блокувати сайти за «дискримінацію» російських ЗМІ.

Фото: eprostir.org
ms.detector.media