ms.detector.media
MediaSapiens
04.02.2021 16:11
У Росії пропонують назавжди блокувати соцмережі за заклики до участі в протестах
У Росії пропонують назавжди блокувати соцмережі за заклики до участі в протестах
Серед платформ, які зможуть блокувати - Facebook, Twitter, Instagram, Telegram, TikTok

Комісія з інформаційної політики Ради Федерації запропонувала внести зміни до законодавства, які передбачають  назавжди заблокувати  будь-яку соцмереж за «заклики до участі в незаконних акціях протесту». Про це повідомляє російська агенція ТАСС.

Комісія закликала розширити відповідальність для соцмереж, в яких публікуються заклики брати участь у «несанкціонованих мітингах». Про це йдеться в заяві комісії, яку представив журналістам її голова Олексій Пушков.

«Тимчасова комісія вважає за необхідне вдосконалити російське законодавство з метою запобігання використанню соціальних мереж для мобілізації громадян на протиправні дії. Тимчасова комісія вважає також за необхідне ввести систему покарань за вказані вище порушення - від штрафів до кодексу про адміністративні правопорушення до тимчасового або постійного блокування інтернет-платформ» , - йдеться в заяві.

Серед платформ, які пропонується блокувати - Facebook, Twitter, Instagram, Telegram, TikTok.

Нагадаємо, що російськи користувачі поширювали в соцмережах інформацію про акції на підтримку опозиційного політика Олексія Навального. Його затримали, а згодом відправили до колонії після його повернення в Росію з Німеччини, де він перебував на лікуванні після отруєння речовиною з групи «Новачок». Суд замінив йому умовний терімн на 3,5 роки колонії через те, що він «порушував умови випробувального терміну».

Фото: dw.com/Reuters

ms.detector.media