ms.detector.media
MediaSapiens
04.02.2021 13:26
Telegram-канали «НачШтабу» та «Черговий ООС» є проєктом російських спецслужб – ЗСУ
Telegram-канали «НачШтабу» та «Черговий ООС»  є проєктом російських спецслужб – ЗСУ
Через них спецслужби РФ збирають інформацію про озброєння, дислокацію частин та інші дані

Telegram-канали «НачШтабу» та «Черговий ООС» - російські проєкти, які не мають відношення до Збройних Сил України. Про це повідомляє Управління стратегічних комунікацій апарату Головнокомандувача Збройних Сил України.

В ЗСУ стверджують, що Telegram-канали створені російськими спецслужбами «для поширення фейків про Збройні Сили України, збору інформації про них для подальшої дискредитації українських військовослужбовців та ЗСУ в цілому».  Серед інформації, яку можуть отримувати через ці канали, - дані про місця дислокації військових частин, чисельність та склад підрозділів, стан техніки, озброєння тощо.

У кнала «Черговий ООС» - 5 332  підписників, у  «НачШтабу» - 26 249 підписників на момент публікації новини. Вони позиціонуються як спільноти, де українські військови розповідають про своє життя та службу. 

Низка російських та проросійських ЗМІ, лідери думок окупованої частини Донбасу активно рекламують «НачШтабу» та «Черговий ООС»

ЗСУ нагадує, що у 2018 році месенджер Telegram надав згоду надавати спецслужбам Росії за рішенням суду дані користувачів, які підозрюються у тероризмі. Ці дані включають не лише ІР-адреси, а й номери телефонів, доступ до повідомлень у чатах.

Нагадаємо, що нещодавно СБУ повідомило про викриття мережі Telegram-каналів, які пов’язані з ГРУ РФ. Серед них – популярні канали «Легитимный» та «»Резидент», а також низка регіональних каналів.

Фото: ukrinform.ua

ms.detector.media