ms.detector.media
MediaSapiens
03.02.2021 12:10
«Універсальний кодекс поведінки». Wikipedia ввела нові правила обмеження дезінформації
«Універсальний кодекс поведінки». Wikipedia ввела нові правила обмеження дезінформації
Новий кодекс є обов'язковим для всіх користувачів, які створюють або редагують статті на сайті Wikipedia

Інтернет-енциклопедія Wikipedia створила «Універсальний кодекс поведінки», який спрямований на обмеження дезінформації. Про це повідомляє Wikimedia Foundation

Нові правила розширюють існуючу політику Wikipedia з метою створити загальний набір стандартів для боротьби з негативною поведінкою на сайті. У Wikimedia Foundation вважають, що зараз як ніколи важливо посилити відповідальність за контент, щоб обмежити його спотворення і маніпулювання ним. 

В новому кодексі передбачено чітке визначення прийнятної поведінки, заборона на зловживання владою для залякування інших та навмисного введення упередженого, помилкового, неточного або невідповідного контенту. 

«Наш новий універсальний кодекс поведінки встановлює обов'язкові стандарти для поліпшення поведінки в проектах Wikimedia і дає нашим громадам можливість боротися з переслідуваннями і негативною поведінкою в рамках руху Wikimedia» - поділилася Кетрін Махер, виконавчий директор Фонду. 

У розробці правил взяли участь близько 1500 добровольців з п'яти континентів. 

В якості наступного кроку Фонд і волонтери, об'єднані процесом, планують провести подальші дискусії, щоб краще зрозуміти, як локальні і регіональні проекти Wikipedia будуть забезпечувати дотримання нових стандартів. 

Раніше повідомлялося, що українська «Вікіпедія» оголосила початок щорічного марафону з написання статей до української версії енциклопедії з нагоди її дня народження. Марафон триватиме 4 дні - з 28 січня до 31 січня 2021 року.

Фото: pixabay.com

ms.detector.media