ms.detector.media
MediaSapiens
«MediaSapiens»
02.02.2021 19:55
У Великій Британії від коронавірусу помер 100-річний сер Том Мур, який зібрав мільйони на боротьбу з пандемією
У Великій Британії від коронавірусу помер 100-річний сер Том Мур, який зібрав мільйони на боротьбу з пандемією
У квітні 2020 року він зібрав 38,9 млн фунтів стерлінгів (53 млн доларів) для Національної служби здоров'я, пообіцявши пройти 100 кіл свого саду до свого 100-річчя.

У Великій Британії помер капітан сер Том Мур, ветеран Другої світової війни, який зібрав мільйони на боротьбу з пандемією коронавірусу. Йому було 100 років, останнім часом він хворів на коронавірус, пише The Guardian.

Дочки сера Тома Мура випустили заяву з приводу його смерті: «З великим сумом ми повідомляємо про смерть нашого дорогого батька, капітана сера Тома Мура. Ми настільки вдячні, що були з ним протягом останніх годин його життя. Ми годинами спілкувались з ним у чаті, згадуючи своє дитинство та чудову матір. 

Останній рік життя нашого батька був ні з чим незрівняним. Він омолодився і пережив те, про що тільки мріяв. Він був неймовірним батьком і дідом, і він назавжди залишиться живим у наших серцях».

Том Мур був госпіталізований 31 січня після того, як деякий час лікувався від пневмонії та отримав позитивний результат на COVID-19.

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон назвав ветерана «героєм у прямому розумінні цього слова»: «У темні дні Другої світової війни він боровся за свободу, і перед найглибшою післявоєнною кризою в цій країні він об'єднав нас, підбадьорив і втілив тріумф людського духу. Він став не просто національним натхненником, а маяком надії на світ».

Також королева Великої Британії Єлизавета II надіслала родині Тома Мура свої співчуття: «Її думки та думки королівської родини перебувають разом з ними, визнаючи натхнення, яке він дав цілій нації та іншим людям у цілому світі», - повідомив прессекретар.

The Queen is sending a private message of condolence to the family of Captain Sir Tom Moore.

Her Majesty very much enjoyed meeting Captain Sir Tom and his family at Windsor last year. Her thoughts and those of the Royal Family are with them. pic.twitter.com/nl1krvoUlW

— The Royal Family (@RoyalFamily) February 2, 2021

Національна служба здоров'я написала у Twitter: «Дякуємо за все, сер Том».

Thanks for everything Sir Tom ????

— NHS (@NHSuk) February 2, 2021

Міністр охорони здоров'я Метт Хенкок назвав Тома Мура «великим британським героєм, який показав найкраще в нашій країні». 

У квітні 2020 року ветеран зібрав 38,9 млн фунтів стерлінгів (53 млн доларів) для Національної служби здоров'я, пообіцявши пройти 100 кіл свого саду до свого 100-річчя. Спочатку він хотів зібрати лише 1000 фунтів стерлінгів, транслюючи в соцмережах, як виконує обіцянку, але його ініціатива привернула увагу великої кількості людей - і врешті вдалося зібрати набагато більшу суму.

ms.detector.media