ms.detector.media
MediaSapiens
02.02.2021 15:03
Співробітник американської клініки умисно псував вакцини Moderna через віру в теорію змови. Ними вже прищепили 57 людей
Співробітник американської клініки умисно псував вакцини Moderna через віру в теорію змови. Ними вже прищепили 57 людей
Лікарні довелося знищити майже 600 доз вакцини проти ковіду

46-річний Стівен Бранденбург, який працював фармацевтом у медичному центрі Aurora в невеличкому місті Графтон (штат Вісконсин), підписав угоду про визнання провини у тому, що навмисно псував вакцини від ковіду. Про це повідомляється на сайті Мін'юсту США.

Прокуратура висунула йому звинувачення у псуванні споживчих товарів, яке може  призвести до тілесних ушкоджень або смерті. Звинувачення  передбачає максимальне покарання у вигляді десяти років тюремного ув'язнення.

З документів розслідування стало відомо, що у грудні Бранденбург  систематично виймав на ніч з рефрижератора  коробки з вакциною проти COVID-19  виробництва компанії Moderna, яку потрібно зберігати при температурі не менше, ніж -20 градусів, а потім повертав її назад.

Що найменше 57 людей були прищеплені такою зіпсованою вакциною. Як повідомляє «Голос Америки» із посиланням на The Washington Post, загалом лікарня була змушена утилізувати майже 600 доз вакцини.

Останні два роки Бранденбург  систематично повідомляв співробітників, що вакцини  становлять загрозу людям. Також він вважає, що Земля пласка, а небо – це стіна, якою уряд відгородив людство від бога. Він також вірить і теорії змови та так звану «альтернативну історію» людства.

До розслідування підключилося ФБР.

Нагадаємо, що у соцмережах та ЗМІ по всьому світові поширюються неправдива інформація про вакцини проти коронавірусу. Серед поширених фейкків – історії про те, що начебто вакцини призводять до безпліддя у жінок або паралічу.

Фото: aa.com.tr

ms.detector.media