ms.detector.media
MediaSapiens
02.02.2021 13:10
МОЗ знову планує ввести адаптивний карантин
МОЗ знову планує ввести адаптивний карантин
Найближчим часом міністерство винесе відповідну постанову на обговорення Кабміну

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час щоденного бріфінгу 2 лютого. Він також додав, що в Україні зараз немає жодної червоної зони і назвав це успіхом у боротьбі з поширенням інфекції.

«Згідно з нашою стратегією ми хочемо перейти до адаптивного карантину. Зараз ми зробили прорахунки – і найближчим часом винесемо на засідання Кабінету міністрів цю постанову. 

Це результат нашої спільної діяльності по боротьбі з ковідом: у нас на сьогоднішній день по тих показниках, які були, немає жодної адміністративно-територіальної одиниці, яка б була в червоній зоні», - наголосив він.

Раніше міністр Степанов наполягав на подовженні «жорсткого карантину» після 24 січня, заявляючи, що багато людей захворіли під час свят. Але 1 лютого прем’єр міністр Денис Шмигаль запропонував послабити карантинні обмеження у регіонах.

Нагадаємо, що 25 січня, після чергового локдауну, Україна повернулася до обмежень, які діють для помаранчевих зонах.  Станом на сьогодні захворіло 1 223 879 людей,  за останню добу захворіло 2 394 людей, померло 22 924 людей, 156 – за останню добу.

Фото: скрін з бріфінгу

 

ms.detector.media