ms.detector.media
MediaSapiens
01.02.2021 13:11
У «ДНР» заявили про початок вакцинації «Супутником V», поки в Росії заперечують факт постачання на Донбас своєї вакцини
У «ДНР» заявили про початок вакцинації «Супутником V», поки в Росії заперечують факт постачання на Донбас своєї вакцини
У російському фонді, що займається промоцією «Супутника V», раніше відхрестилися від поставок на Донбас

Голова окупаційної адміністрації «ДНР» Денис Пушилін 31 січня заявив, що на непідконтрольну Україні територію Донецької області завезли російську вакцину від коронавірусу «Супутник V», передає «Донецьке агентство новин».

«Доставлено кілька тисяч доз. Це партії, які будуть надходити на регулярній основі», - заявив Пушилін. За його словами, із цього «по суті починається вакцинація» російським препаратом, який ще не пройшов усі етапи випробувань. 

Підконтрольні окупантам ЗМІ розповсюдили фотографії із розвантаженням автомобіля з декількома ящиками, що нібито містять російську вакцину. За словами голови так званого «МОЗ ДНР» Олександра Оприщенка, вакцинація починається з понеділка, 1 лютого.

 Однак, ввечері, 30 січня, Російський фонд прямих інвестицій (РФПІ), що займається фінансуванням і просуванням російського препарату, спростував повідомлення про можливе постачання вакцини на окупований Донбас.

«РФПІ не провадить поставку вакцини «Супутник V» в Донецьк і Луганськ. У фонді не мають інформації про наявність чи відсутність подібних поставок», - сказала пресслужба фонду, яку цитує ТАСС.

Перед цим представник "ЛНР" в політичній підгрупі ТКГ по Донбасу Родіон Мірошник написав у своєму Телеграмі, що нібито окупанти планують отримати до кінця січня 65 тис. доз російської вакцини. "ДНР", за його словами, очікує на 80 тис. доз "Супутника V".

«Супутник V» ще не пройшов усі етапи випробувань, третій етап триває досі. Угорщина, яка стала першою і єдиною країною в ЄС, яка схвалила російську вакцину від коронавірусу, 31 грудня 2020 року відмовилася від російського препарату для масової вакцинації населення.

Фото: ДАН

ms.detector.media