ms.detector.media
MediaSapiens
28.01.2021 16:56
Spotify буде пропонувати користувачам музику в залежності від їхнього настрою
Spotify буде пропонувати користувачам музику в залежності від їхнього настрою
Крім стандартного набору визначень емоційного фону — щастя, злості, смутку тощо, Spotify зможе досліджувати й інші типи настроїв.

Стрімінговий сервіс Spotify запатентував технологію, яка дозволяє аналізувати голос користувача та пропонувати йому пісні з урахуванням емоційного стану, гендеру, віку та акценту.  Про це пише BBC.

Ліцензія дозволить компанії збирати дані про оточення та настрій своїх підписників завдяки методу розпізнавання мовлення.

Spotify подала заявку на патент майже три роки тому і отримала схвалення 12 січня. Це дозволить компанії пропонувати користувачам ту музику, яка відображає не лише їхній настрій, а й оточення. Spotify визначатиме, чи користувач сам, чи він у компанії, на вечірці тощо.

Spotify зазначає, що сучасні методи визначення смаків користувачів незадовільними, оскільки вимагають давати відповіді на безліч запитань про вік, стать та улюблені гурти.

Патент дозволяє використовувати розпізнавання мовлення для збору інформації про вік і гендер, а інтонація може багато розповісти про настрій. Крім стандартного набору визначень емоційного фону — щастя, злості, смутку тощо, Spotify зможе досліджувати й інші типи настроїв.

Нагадаємо, стрімінговий сервіс Spotify опублікував переліки найбільш популярних пісень, виконавців та програм у 2020 році. До п’ятірки найпопулярніших виконавців увійшли репери Bad Bunny, Drake, J Balvin, Juice WRLD. Замкнув цю п’ятірку The Weeknd.

Фото: Pixabay

ms.detector.media